Çaycuma,Filyos,Türkiye`nin yeni enerji üssü olacak.

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.12.2020 - 22:36, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 1528+ kez okundu.
 

Çaycuma,Filyos,Türkiye`nin yeni enerji üssü olacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin bulduğu doğal gaz rezervinin Filyos'tan ana karaya çıkartılacağını açıkladı.   Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak'taki Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi'nin açılış törenine video konferans yöntemi ile katıldı. Bakan Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz rezervine ilişkin, Fatih'in keşfettiği 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervi Filyos'tan ana karaya çıkacak. Doğal gazın üretimiyle Zonguldak ve Batı Karadeniz yeni endüstri bölgesi olacak. Çok ciddi ulaşım ve lojistik ağı kuruluyor. Orta ve yüksek teknoloji endüstri Filyos'ta kümelenmiş olacak" dedi.   Bakan Dönmez, Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz açıklarındaki keşfettiği rezerve ilişkin müjdeli haber verdi. Bakan Dönmez, Bugün vereceğimiz bir diğer müjdeli haber de Filyos'taki enerji yatırımlarımızla alakalıdır. Türkiye'deki ilk mega endüstri bölgesi olacak olan Filyos Türkiye'nin yeni enerji üssü olacak. Fatih'in keşfettiği 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervimiz Filyos'ta karaya çıkacak. Buradan ana şebekeye bağlanacak. Taşkömürünün bölgede üretimi, demir-çelik başta olmak üzere yeni bir endüstrinin doğuşunu sağlamıştı. Şimdi de doğalgazın üretimiyle Zonguldak ve Batı Karadeniz yeni endüstri bölgemiz olacak. Bölgeye çok güçlü bir ulaşım ve lojistik ağı kuruluyor. Halen devam eden Filyos Vadisi Projesi ile birlikte de orta ve yüksek teknolojili endüstri Filyos'ta kümelenmiş olacak diye konuştu.        

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Fatih sondaj gemisinin bulduğu doğal gaz rezervinin Filyos'tan ana karaya çıkartılacağını açıkladı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Zonguldak'taki Karaelmas Maden Şehitleri Müzesi'nin açılış törenine video konferans yöntemi ile katıldı. Bakan Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz rezervine ilişkin, Fatih'in keşfettiği 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervi Filyos'tan ana karaya çıkacak. Doğal gazın üretimiyle Zonguldak ve Batı Karadeniz yeni endüstri bölgesi olacak. Çok ciddi ulaşım ve lojistik ağı kuruluyor. Orta ve yüksek teknoloji endüstri Filyos'ta kümelenmiş olacak" dedi.

 

Bakan Dönmez, Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz açıklarındaki keşfettiği rezerve ilişkin müjdeli haber verdi. Bakan Dönmez, Bugün vereceğimiz bir diğer müjdeli haber de Filyos'taki enerji yatırımlarımızla alakalıdır. Türkiye'deki ilk mega endüstri bölgesi olacak olan Filyos Türkiye'nin yeni enerji üssü olacak. Fatih'in keşfettiği 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervimiz Filyos'ta karaya çıkacak. Buradan ana şebekeye bağlanacak. Taşkömürünün bölgede üretimi, demir-çelik başta olmak üzere yeni bir endüstrinin doğuşunu sağlamıştı. Şimdi de doğalgazın üretimiyle Zonguldak ve Batı Karadeniz yeni endüstri bölgemiz olacak. Bölgeye çok güçlü bir ulaşım ve lojistik ağı kuruluyor. Halen devam eden Filyos Vadisi Projesi ile birlikte de orta ve yüksek teknolojili endüstri Filyos'ta kümelenmiş olacak diye konuştu.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.