Dev vanalar filyos limanında

GÜNDEM 10.04.2022 - 22:08, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 1679+ kez okundu.
 

Dev vanalar filyos limanında

Dev vanalar filyos limanında     Zonguldak Çaycuma Filyos limanına getirilen dev vanalar, Kaşif su altı robotuyla deniz tabanına indirilecek. 65 ton ağırlığa, 5,1 m yüksekliğe ve 5,9 m genişliğe sahip dev kuyu başı vanalarından 10 adet  indirilmesi planlanıyor.      Kaşif-2, dünya üzerindeki en yüksek itiş gücüne ve hidrolik güce sahip olan hibrit insansız su altı aracı, Türkiye Dünya`da Bu Teknolejiyi Üretebilen 4 Ülkeden Biri "Kaşif-2" 3 bin metre derinlikte çalışma kapasitesine sahip.  Güncellemelerle 6 bin metreye kadar inebiliyor.     Kaşif 2, deniz dibinden hem görüntü aktarıyor hem de önünde bulunan robot kolları vasıtasıyla sondaj platformunun talimatları çerçevesinde kesme-biçme işlemleri ile conta değiştirme ve kuyu başı vana, boru işlemlerini gerçekleştiriyor.     Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini sırtlayacak boruların tamamı haziranda limana indirilmiş olacak.      


Dev vanalar filyos limanında

 

 

Zonguldak Çaycuma Filyos limanına getirilen dev vanalar, Kaşif su altı robotuyla deniz tabanına indirilecek. 65 ton ağırlığa, 5,1 m yüksekliğe ve 5,9 m genişliğe sahip dev kuyu başı vanalarından 10 adet  indirilmesi planlanıyor. 

 

 

Kaşif-2, dünya üzerindeki en yüksek itiş gücüne ve hidrolik güce sahip olan hibrit insansız su altı aracı, Türkiye Dünya`da Bu Teknolejiyi Üretebilen 4 Ülkeden Biri "Kaşif-2" 3 bin metre derinlikte çalışma kapasitesine sahip.  Güncellemelerle 6 bin metreye kadar inebiliyor.

 

 

Kaşif 2, deniz dibinden hem görüntü aktarıyor hem de önünde bulunan robot kolları vasıtasıyla sondaj platformunun talimatları çerçevesinde kesme-biçme işlemleri ile conta değiştirme ve kuyu başı vana, boru işlemlerini gerçekleştiriyor.

 

 

Türkiye tarihinin en büyük doğal gaz keşfini sırtlayacak boruların tamamı haziranda limana indirilmiş olacak.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.