Karadenize büyük yatırım.

GÜNDEM 28.02.2021 - 20:00, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 2100+ kez okundu.
 

Karadenize büyük yatırım.

Karadenize büyük yatırım.   Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen doğal gazın kullanıma sunulabilmesi amacıyla üretim ve iletim altyapısı inşasına karar verildi.   Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TAPO) Sakarya Gaz Sahası Denizaltı Üretim Tesisleri, Denizaltı Nakil Hatları ve Kara Doğalgaz İşleme Tesisi Entegre Projesi için ÇED başvuru dosyası da hazırlandı. ÇED başvuru dosyasındaki bilgilere göre, proje üç ayrı bölümden meydana gelecek.   İlk etapta günlük 10 milyon metreküp doğal gaz inşa edilen boru hatlarıyla Filyos Gaz İşleme Tesisi'ne aktarılıp işlenecek.    İkinci etapta ise günlük 40 milyon metreküp doğal gaz taşınması ve işlenmesi planlanıyor.   Yatırım maliyeti 780 milyon, Türk Lirası olarak belirlendi.      

Karadenize büyük yatırım.

 

Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen doğal gazın kullanıma sunulabilmesi amacıyla üretim ve iletim altyapısı inşasına karar verildi.

 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TAPO) Sakarya Gaz Sahası Denizaltı Üretim Tesisleri, Denizaltı Nakil Hatları ve Kara Doğalgaz İşleme Tesisi Entegre Projesi için ÇED başvuru dosyası da hazırlandı. ÇED başvuru dosyasındaki bilgilere göre, proje üç ayrı bölümden meydana gelecek.

 

İlk etapta günlük 10 milyon metreküp doğal gaz inşa edilen boru hatlarıyla Filyos Gaz İşleme Tesisi'ne aktarılıp işlenecek. 

 

İkinci etapta ise günlük 40 milyon metreküp doğal gaz taşınması ve işlenmesi planlanıyor.

 

Yatırım maliyeti 780 milyon, Türk Lirası olarak belirlendi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.