Kültür Bakanlığı mahalli sanatçısı Köktürk'ten 19 Mayıs türküleri

18.05.2020 - 21:33, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 2523+ kez okundu.
 

Kültür Bakanlığı mahalli sanatçısı Köktürk'ten 19 Mayıs türküleri

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde ikamet eden ve Kültür Bakanlığı Mahalli Sanatçısı olan Ayşen Köktürk 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı öncesi evinden sosyal medya aracılığıyla canlı yayın yaparak Kurtuluş Mücadelesini Samsun'dan başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için türküler söyledi, şiirler okudu.    Çaycuma ilçesinde yaşayan ve Kültür Bakanlığı Mahalli Sanatçısı olan Ayşen Köktürk ve Dilek Keser Köktürk, 19 Mayıs öncesi sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla binlerce kişinin evine konuk oldu. 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Kurtuluş mücadelesinin başladığı yılları türkülerle ve şiirlerle izleyicelere seslendiren Ayşen Köktürk ve Dilek Keser Köktürk, sosyal medyada rekor beğeni ve yorum aldı.    Türküleri seslendiren Ayşen Köktürk günün anlam ve önemine hitaben yaptığı açıklamasında; "Bugün atamızın kurtuluş mücaladesini başlatmak üzere "Köhne Bandırma vapuru" ile Karadenizin hırçın dalgalarıyla boğuşarak Samsun'a doğru ilerlediği o ruhu ruhu yaşadık. Yaşatmaya çalıştık. Evden canlı yayın, şiirler, şarkılar, türküler atamız ve aziz şehitlerimize fatiha olsun Ruhları şâd, mekânları cennet olsun." şeklinde konuştu. 

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde ikamet eden ve Kültür Bakanlığı Mahalli Sanatçısı olan Ayşen Köktürk 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor bayramı öncesi evinden sosyal medya aracılığıyla canlı yayın yaparak Kurtuluş Mücadelesini Samsun'dan başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için türküler söyledi, şiirler okudu. 

 

Çaycuma ilçesinde yaşayan ve Kültür Bakanlığı Mahalli Sanatçısı olan Ayşen Köktürk ve Dilek Keser Köktürk, 19 Mayıs öncesi sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla binlerce kişinin evine konuk oldu. 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Kurtuluş mücadelesinin başladığı yılları türkülerle ve şiirlerle izleyicelere seslendiren Ayşen Köktürk ve Dilek Keser Köktürk, sosyal medyada rekor beğeni ve yorum aldı. 

 

Türküleri seslendiren Ayşen Köktürk günün anlam ve önemine hitaben yaptığı açıklamasında; "Bugün atamızın kurtuluş mücaladesini başlatmak üzere "Köhne Bandırma vapuru" ile Karadenizin hırçın dalgalarıyla boğuşarak Samsun'a doğru ilerlediği o ruhu ruhu yaşadık. Yaşatmaya çalıştık. Evden canlı yayın, şiirler, şarkılar, türküler atamız ve aziz şehitlerimize fatiha olsun Ruhları şâd, mekânları cennet olsun." şeklinde konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.