Alaplı'da pozitif vaka sayısı 3 oldu!.

30.03.2020 - 20:53, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 2355+ kez okundu.
 

Alaplı'da pozitif vaka sayısı 3 oldu!.

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19)'a karşı alınan önlemlere tüm vatandaşların uyması çağrısını yineleyerek, "Durum ciddi, ilçemizde korono testi pozitif çıkan 3 kişi var. Mümkün olduğunca evinizden çıkmayın. Durumu ciddiye almazsak, ilçemiz tamamen karantina altına alınabilir." dedi.   Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, vatandaşların sokağa çıkmalarının virüsün yayılmasını kontrol etmede büyük sıkıntılar oluşturduğuna işaret ederek, "Ancak, halen bazı vatandaşlarımızın durumun ciddiyetinin farkında olamadıklarını üzülerek görüyoruz. Bankaların önlerinde, cadde ve sokaklarda büyük bir yoğunluk oluşturarak, sosyal mesafe kuralının umursanmadığını, banka önlerinde uzun kuyruklar oluştuğuna şahit oluyoruz. Kimse bankaların önünde beklemesin demiyoruz. Elbette, vatandaşımızın bankayla işi varsa işini görecek. Ama, ne olur banka önlerinde veya nerede olursa olsun sosyal mesafe kuralına uyalım. Hiç kimse zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmasın. Eğer, çıkmak zorundaysa da, ihtiyaçlarını karşılayıp hemen evine dönsün. Bir kez daha tüm vatandaşlarımızı uyarıyorum. Durum çok ciddi, evinizden çıkmayın. " dedi.   ŞEHİR DIŞINDAN GELEN YOLCULAR DA TAKİBE ALINDI   Bu arada Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Alaplı-Akçakoca karayolu üzerindeki ilçe girişinde, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin şehir dışından gelen araçlardaki yolcu ve sürücüleri denetim uygulamasına katıldı. Kaymakam Vedat Yılmaz, şehir dışından gelen araçlardaki sürücü ve yolcuların tek tek kimlik bilgileri, ikamet edecekleri adresler ve araç bilgilerinin alınarak ilgili mahalle ve köy muhtarlarının bilgilendirildiğini ifade ederek, "Özellikle İstanbul başta olmak üzere, büyük illerden ilçemize yoğun bir vatandaş girişi var. Biz bu vatandaşlarımızın kimlik, adres bilgilerini ve araç kayıtlarını alarak ilgili muhtarlıklara bildirdik. Bunların 14 günlük karantina sürelerini, kurallara riayet edip etmedikleri, Jandarma ve Polisimiz tarafından takip edilmekte ve izlenmektedir. Aksi davranışta bulunanlara 3 bin 200 lira para cezası uygulanacaktır. Bu vatandaşlarımızdan, karantina süresince kimseyle temas kurmamalarını, dışarıya çıkmamalarını,misafir kabul etmemelerini, kendilerini bu süre boyunca izole etmelerini istedik. Tekrar uyarmak istiyorum; durum çok ciddi ve herkesin evde kalması ve kurallara uyması gerekiyor. " şeklinde konuştu.   VAKA SAYISI 3 OLDU Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, şu ana kadar ilçede koronavirüs testi pozitif çıkan üç hasta olduğunu da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Hastanede tedavi altında bulunan köy ve ilçe merkezi ikametli üç koronavirüs hastamız var. Hastanede tedavi altında bulunan bir hastamızın da test sonuçlarını bekliyoruz. Koronavirüs tespit edilen üç vaka da birbiriyle bağlantılı ve hastalar akraba." Kaynak: Yasin ÖREN / Alaplı

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, yeni tip koronavirüs (Kovid-19)'a karşı alınan önlemlere tüm vatandaşların uyması çağrısını yineleyerek, "Durum ciddi, ilçemizde korono testi pozitif çıkan 3 kişi var. Mümkün olduğunca evinizden çıkmayın. Durumu ciddiye almazsak, ilçemiz tamamen karantina altına alınabilir." dedi.
 

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, vatandaşların sokağa çıkmalarının virüsün yayılmasını kontrol etmede büyük sıkıntılar oluşturduğuna işaret ederek, "Ancak, halen bazı vatandaşlarımızın durumun ciddiyetinin farkında olamadıklarını üzülerek görüyoruz. Bankaların önlerinde, cadde ve sokaklarda büyük bir yoğunluk oluşturarak, sosyal mesafe kuralının umursanmadığını, banka önlerinde uzun kuyruklar oluştuğuna şahit oluyoruz. Kimse bankaların önünde beklemesin demiyoruz. Elbette, vatandaşımızın bankayla işi varsa işini görecek. Ama, ne olur banka önlerinde veya nerede olursa olsun sosyal mesafe kuralına uyalım. Hiç kimse zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmasın. Eğer, çıkmak zorundaysa da, ihtiyaçlarını karşılayıp hemen evine dönsün. Bir kez daha tüm vatandaşlarımızı uyarıyorum. Durum çok ciddi, evinizden çıkmayın. " dedi.
 

ŞEHİR DIŞINDAN GELEN YOLCULAR DA TAKİBE ALINDI
 

Bu arada Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, Alaplı-Akçakoca karayolu üzerindeki ilçe girişinde, Emniyet ve Jandarma ekiplerinin şehir dışından gelen araçlardaki yolcu ve sürücüleri denetim uygulamasına katıldı.
Kaymakam Vedat Yılmaz, şehir dışından gelen araçlardaki sürücü ve yolcuların tek tek kimlik bilgileri, ikamet edecekleri adresler ve araç bilgilerinin alınarak ilgili mahalle ve köy muhtarlarının bilgilendirildiğini ifade ederek, "Özellikle İstanbul başta olmak üzere, büyük illerden ilçemize yoğun bir vatandaş girişi var. Biz bu vatandaşlarımızın kimlik, adres bilgilerini ve araç kayıtlarını alarak ilgili muhtarlıklara bildirdik. Bunların 14 günlük karantina sürelerini, kurallara riayet edip etmedikleri, Jandarma ve Polisimiz tarafından takip edilmekte ve izlenmektedir. Aksi davranışta bulunanlara 3 bin 200 lira para cezası uygulanacaktır. Bu vatandaşlarımızdan, karantina süresince kimseyle temas kurmamalarını, dışarıya çıkmamalarını,misafir kabul etmemelerini, kendilerini bu süre boyunca izole etmelerini istedik. Tekrar uyarmak istiyorum; durum çok ciddi ve herkesin evde kalması ve kurallara uyması gerekiyor. " şeklinde konuştu.

 

VAKA SAYISI 3 OLDU

Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, şu ana kadar ilçede koronavirüs testi pozitif çıkan üç hasta olduğunu da belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Hastanede tedavi altında bulunan köy ve ilçe merkezi ikametli üç koronavirüs hastamız var. Hastanede tedavi altında bulunan bir hastamızın da test sonuçlarını bekliyoruz. Koronavirüs tespit edilen üç vaka da birbiriyle bağlantılı ve hastalar akraba."

Kaynak: Yasin ÖREN / Alaplı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.