Bartın'da 2 can kaybı, 26 vaka!

GÜNDEM 10.04.2020 - 17:26, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 1621+ kez okundu.
 

Bartın'da 2 can kaybı, 26 vaka!

Bartın Valisi Sinan Güner, Koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili Bartın'da ki son durumu açıkladı.   Vali Güner şunları ifade etti. "Sağlık Bakanlığı son vaka sayısını (9) olarak açıklamıştır. Bu sayı, Ulus İlçesindeki vaka sayısının eklenmesiyle güncellenecektir. Bu ilçemizdeki şüpheli vakaların 5 gün arayla yapılacak testleri, akciğer tomografileri ve diğer testleri kesinleştikten sonra, güncel son sayı yine Bakanlık tarafından açıklanacaktır. Şu anda pandemi hastanesinde yatan şüpheli vaka sayısı (26) kişidir. Maalesef Hasankadı Beldemizden (2) hastamız vefat etmiştir. (4) hastamız da tedavi edilerek taburcu edilmiştir. Çeşmi Cihan KYK yurdunda şu an (30) kişi karantinada tutulmakta olup bu kişiler şüpheli vakalarla korumasız teması olan veya yurt dışı dönüşü evde karantina emrine uymayan kişilerdir. Bu kişilerin 14 gün izolasyonları sağlanmakta, ihtiyaçları karşılanmakta, muayene ve testleri yapılmakta ve süre bitiminde çıkarılmaktadır. Önceki 14 günlük dönemde süresini tamamlamış 21 kişinin yurttan ayrılışı yapılmıştır. Öğrenci yurdu hastane olmadığından, buradaki kişilerin, tedavi altındaki vakalar olarak lanse edilmesi doğru değildir." dedi.   Kaynak: Ayhan Acar-Acar Medya 74

Bartın Valisi Sinan Güner, Koronavirüs (Covid-19) salgını ile ilgili Bartın'da ki son durumu açıkladı.

 

Vali Güner şunları ifade etti. "Sağlık Bakanlığı son vaka sayısını (9) olarak açıklamıştır. Bu sayı, Ulus İlçesindeki vaka sayısının eklenmesiyle güncellenecektir. Bu ilçemizdeki şüpheli vakaların 5 gün arayla yapılacak testleri, akciğer tomografileri ve diğer testleri kesinleştikten sonra, güncel son sayı yine Bakanlık tarafından açıklanacaktır. Şu anda pandemi hastanesinde yatan şüpheli vaka sayısı (26) kişidir. Maalesef Hasankadı Beldemizden (2) hastamız vefat etmiştir. (4) hastamız da tedavi edilerek taburcu edilmiştir. Çeşmi Cihan KYK yurdunda şu an (30) kişi karantinada tutulmakta olup bu kişiler şüpheli vakalarla korumasız teması olan veya yurt dışı dönüşü evde karantina emrine uymayan kişilerdir. Bu kişilerin 14 gün izolasyonları sağlanmakta, ihtiyaçları karşılanmakta, muayene ve testleri yapılmakta ve süre bitiminde çıkarılmaktadır. Önceki 14 günlük dönemde süresini tamamlamış 21 kişinin yurttan ayrılışı yapılmıştır. Öğrenci yurdu hastane olmadığından, buradaki kişilerin, tedavi altındaki vakalar olarak lanse edilmesi doğru değildir." dedi.

 

Kaynak: Ayhan Acar-Acar Medya 74

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.