Bilim Kurulu: 'Düğünler iptal olabilir'

GÜNDEM 06.07.2020 - 01:07, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 2581+ kez okundu.
 

Bilim Kurulu: 'Düğünler iptal olabilir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Haziran ayında açıkladığı normalleşme sürecinden sonra 1 Temmuz itibari ile düğünlerin başlamasının ardından İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı düğünlerde oyun havası, dans ve halay gibi oyunların yasaklanması maddesi ihlal edilmeye devam ediliyor.   Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 1 Temmuz'dan itibaren başlayan düğün sezonun ardından köy düğünleri adeta kalabalık, sosyal mesafenin hiçe sayıldığı ve maske takılmadığı görülüyor. Ayrıca düğünler sosyal medyadan Facebook kullanıcıları tarafından da canlı olarak aktarılmaya da devam ediliyor.   İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı düğün törenlerinin sosyal mesafe içerisinde yapılması ve gelen davetlilerin maske takma kuralı da her düğünde olduğu gibi Çaycuma'da yapılan düğünlerde de ihlal edildi. Özellikle köylerde yapılan düğünlerde davetlilerin bir çoğu maske takmadığı görülürken, davetlilerin çoğu da sosyal mesafe kuralını da yok saydı.   BİLİM KURULU: 'DÜĞÜNLER İPTAL EDİLEBİLİR'   Öte yandan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesabından geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında 'Düğünlerden hiç hoş olmayan görüntüler geliyor. Sosyal mesafe ve maske kuralına uyulmuyor. Lütfen sahneyi gelin ve damada bırakalım. Onlar maskesiz olsunlar ve düğünlerini tatsız olay yaşamadan yapsınlar" açıklamasının ardından Bilim Kurulu ise kurallara uyulmadığı takdirde düğünlerin tamamen iptal olacağının bilgisini paylaştı. Konuyla ilgili açıklama ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Haziran ayında açıkladığı normalleşme sürecinden sonra 1 Temmuz itibari ile düğünlerin başlamasının ardından İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı düğünlerde oyun havası, dans ve halay gibi oyunların yasaklanması maddesi ihlal edilmeye devam ediliyor.

 

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde 1 Temmuz'dan itibaren başlayan düğün sezonun ardından köy düğünleri adeta kalabalık, sosyal mesafenin hiçe sayıldığı ve maske takılmadığı görülüyor. Ayrıca düğünler sosyal medyadan Facebook kullanıcıları tarafından da canlı olarak aktarılmaya da devam ediliyor.

 

İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı düğün törenlerinin sosyal mesafe içerisinde yapılması ve gelen davetlilerin maske takma kuralı da her düğünde olduğu gibi Çaycuma'da yapılan düğünlerde de ihlal edildi. Özellikle köylerde yapılan düğünlerde davetlilerin bir çoğu maske takmadığı görülürken, davetlilerin çoğu da sosyal mesafe kuralını da yok saydı.

 

BİLİM KURULU: 'DÜĞÜNLER İPTAL EDİLEBİLİR'

 

Öte yandan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesabından geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında 'Düğünlerden hiç hoş olmayan görüntüler geliyor. Sosyal mesafe ve maske kuralına uyulmuyor. Lütfen sahneyi gelin ve damada bırakalım. Onlar maskesiz olsunlar ve düğünlerini tatsız olay yaşamadan yapsınlar" açıklamasının ardından Bilim Kurulu ise kurallara uyulmadığı takdirde düğünlerin tamamen iptal olacağının bilgisini paylaştı. Konuyla ilgili açıklama ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacağı ifade edildi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.