Oral: 'Okul kapanmayacak, öğrenciler taşınacak' (ÖZEL)

GÜNDEM 05.07.2020 - 13:01, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 2865+ kez okundu.
 

Oral: 'Okul kapanmayacak, öğrenciler taşınacak' (ÖZEL)

-ÖZEL İÇERİK-   Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Göbü köyünde bulunan Göbü İlkokulu-Ortaokulu'nun kapanacak iddialarına köy Muhtarı Burhan Oral, okulun kapanmayacağını, ilkokul öğrencilerinin Türkali köyünde eğitim göreceğini, Türkali Ortaokulu öğrencilerinin de Göbü'de eğitim ve öğretim göreceklerini belirterek okulun kapanması tartışmalarına son noktayı koydu.   Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Atakan Ok isimli vatandaşın paylaşımıyla fitili ateşlenen ve son iki gündür sosyal medyada kullanıcıların gündemiyle tartışılan Göbü köyünde okulun kapanması iddialarını Göbü Köyü Muhtarı Burhan Oral sosyal medyadan paylaşarak, okulun kapanmayacağını ifade etti. İlkokul bölümündeki öğrenci sayısının yetersiz olduğunu hatırlatarak, bu öğrencilerin Türkali köyündeki Türkali İlkokulu'nda eğitim göreceklerini ve Türkali Ortaokulu'ndaki öğrencilerin ise Göbü Ortaokulu'nda eğitim ve öğretim göreceklerini kaydetti. Alınan kararın 2-3 sene önce alındığını ve sistemin bu şekilde devam edeceğini belirten Muhtar Oral;  "Bu sorun Şirinköy, Kurtköy, Göbü ve Türkali köyünün ortak sorunu hale geldi. Kesinlikle okulumuzun kapanması söz konusu değildir. Okulları birleştirilme kararı öğrenci azlığı nedeniyle alınmıştır. Bizim ilkokul öğrencileri Türkali’ye, onların orta okul öğrencileri de Göbü köyünde eğitim görecek" dedi.   "HALKIMIZLA BİR ARAYA GELİP SORUNU ÇÖZECEĞİZ"   Öte yandan Göbü Köyü Muhtarı Burhan Oral, bu kararın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alındığını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine bildirdiklerini ve bu konuyu halkla bir araya gelerek çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Oral, şöyle devam etti: "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün almış olduğu bu kararın bizlere haber verilmeden alınmasıyla ilgili sorduğumuz soruya, kararın Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı olduğu bizlere söylendi. Muhtar arkadaşlarımızla toplanıp bu gelişmeleri ele aldıktan sonra, köy halkımızla da bir araya gelip sorunu ortak bir irade ile çözmeyi amaçlıyoruz."

-ÖZEL İÇERİK-

 

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Göbü köyünde bulunan Göbü İlkokulu-Ortaokulu'nun kapanacak iddialarına köy Muhtarı Burhan Oral, okulun kapanmayacağını, ilkokul öğrencilerinin Türkali köyünde eğitim göreceğini, Türkali Ortaokulu öğrencilerinin de Göbü'de eğitim ve öğretim göreceklerini belirterek okulun kapanması tartışmalarına son noktayı koydu.

 

Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Atakan Ok isimli vatandaşın paylaşımıyla fitili ateşlenen ve son iki gündür sosyal medyada kullanıcıların gündemiyle tartışılan Göbü köyünde okulun kapanması iddialarını Göbü Köyü Muhtarı Burhan Oral sosyal medyadan paylaşarak, okulun kapanmayacağını ifade etti. İlkokul bölümündeki öğrenci sayısının yetersiz olduğunu hatırlatarak, bu öğrencilerin Türkali köyündeki Türkali İlkokulu'nda eğitim göreceklerini ve Türkali Ortaokulu'ndaki öğrencilerin ise Göbü Ortaokulu'nda eğitim ve öğretim göreceklerini kaydetti. Alınan kararın 2-3 sene önce alındığını ve sistemin bu şekilde devam edeceğini belirten Muhtar Oral;  "Bu sorun Şirinköy, Kurtköy, Göbü ve Türkali köyünün ortak sorunu hale geldi. Kesinlikle okulumuzun kapanması söz konusu değildir. Okulları birleştirilme kararı öğrenci azlığı nedeniyle alınmıştır. Bizim ilkokul öğrencileri Türkali’ye, onların orta okul öğrencileri de Göbü köyünde eğitim görecek" dedi.

 

"HALKIMIZLA BİR ARAYA GELİP SORUNU ÇÖZECEĞİZ"

 

Öte yandan Göbü Köyü Muhtarı Burhan Oral, bu kararın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alındığını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kendilerine bildirdiklerini ve bu konuyu halkla bir araya gelerek çözüme kavuşturacaklarını ifade eden Oral, şöyle devam etti: "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün almış olduğu bu kararın bizlere haber verilmeden alınmasıyla ilgili sorduğumuz soruya, kararın Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararı olduğu bizlere söylendi. Muhtar arkadaşlarımızla toplanıp bu gelişmeleri ele aldıktan sonra, köy halkımızla da bir araya gelip sorunu ortak bir irade ile çözmeyi amaçlıyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.