Palamut küstü, fiyatlar yükseldi,

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2020 - 13:11, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 2267+ kez okundu.
 

Palamut küstü, fiyatlar yükseldi,

Zonguldaklı balıkçılar, 10 liradan tezgahlarda yerini alan palamudun kısa süreli durgunluk dönemine girdiğini ifade etti. Balık avından boş dönen teknelerin eksikliklerini tamamlayan balıkçılar, durağanlığın ardından palamudun yeniden bollaşacağını umut ediyor.   1 Eylül itibariyle denizlerdeki av yasağının kalkmasıyla birlikte avcılığa başlayan balıkçılar, bu sezon bolca palamut avladı. Palamudun yanı sıra zaman zaman istavrit ve çinakop da avlayan balıkçılar, bir kaç günlük durağanlık yaşamaya başlayınca hazırlıklarını limanda sürdürüyor.    Bu yıl palamut bolluğunun yaşanmasıyla birlikte vatandaşların ucuz balık yediğini söyleyen Bozkurt ayrıca tezgahlara gelen bazı küçük balıklar sebebiyle denetime tabi tutulduklarını ve ceza ile karşılaştıklarını bu sebeple de belirlenen boy oranından küçük balık avlanılmamasını istedi.   Yaklaşık 7-10 günlük durağan sürece girildiğini söyledi. Kilimli Limanı'ndan çıkan çoğu teknenin boş olarak geri döndüğünü bu sürecin kısa olduğunu vatandaşın yeniden bolca palamut tüketebileceğini Birkaç güne normale döneceğini umut ediyoruz diye ettiklerni söyledi    

Zonguldaklı balıkçılar, 10 liradan tezgahlarda yerini alan palamudun kısa süreli durgunluk dönemine girdiğini ifade etti. Balık avından boş dönen teknelerin eksikliklerini tamamlayan balıkçılar, durağanlığın ardından palamudun yeniden bollaşacağını umut ediyor.

 

1 Eylül itibariyle denizlerdeki av yasağının kalkmasıyla birlikte avcılığa başlayan balıkçılar, bu sezon bolca palamut avladı. Palamudun yanı sıra zaman zaman istavrit ve çinakop da avlayan balıkçılar, bir kaç günlük durağanlık yaşamaya başlayınca hazırlıklarını limanda sürdürüyor. 

 

Bu yıl palamut bolluğunun yaşanmasıyla birlikte vatandaşların ucuz balık yediğini söyleyen Bozkurt ayrıca tezgahlara gelen bazı küçük balıklar sebebiyle denetime tabi tutulduklarını ve ceza ile karşılaştıklarını bu sebeple de belirlenen boy oranından küçük balık avlanılmamasını istedi.

 

Yaklaşık 7-10 günlük durağan sürece girildiğini söyledi. Kilimli Limanı'ndan çıkan çoğu teknenin boş olarak geri döndüğünü bu sürecin kısa olduğunu vatandaşın yeniden bolca palamut tüketebileceğini Birkaç güne normale döneceğini umut ediyoruz diye ettiklerni söyledi

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.