Ramazan ayı boyunca teravih namazı kılınmayacak!.

GÜNDEM 04.04.2020 - 10:14, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 1230+ kez okundu.
 

Ramazan ayı boyunca teravih namazı kılınmayacak!.

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, Haberturk.com’daki köşe yazısında Koronavirüs hastalığının Türkiye’de de görülmesiyle birlikte Diyanet’in aldığı tedbirleri ve Ramazan Ayı ile alakalı bir çalışmalarının olup olmadığını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sordu. Konuyla ilgili bir istişare toplantısı gerçekleştireceklerini ancak Ramazan Ayı boyunca camilerde teravih namazlarının kılınmayacağını söyledi. Bağışıklık sistemi düşük olanların ve zaten hasta bireylerin oruç tutmayabileceklerini iletti. Covid-19 ile ilgili de ramazan öncesi bir istişare toplantısı yapacaklarını ve bu konudaki kararlarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi. Başkan Ali Erbaş, umreciler konusunda da benimle paylaşmak istediği bazı hususlar olduğunu ifade etti. “Suudi Arabistan’da hiçbir vaka yokken bile biz 27 Şubat tarihinde umreye gidecek yeni kafileleri durdurduk ve umreye gitmek üzere havaalanlarına gelmiş bulunan 3 bin kişiyi havaalanlarından evlerine geri gönderdik böylece bu tarihten itibaren S.Arabistan’a umre ziyareti için çıkışları engellemiş olduk. 28 Şubattan itibaren de Mekke ve Medine’ye uçakla birlikte Sağlık Bakanlığı sağlık personeli gönderip oradaki bütün vatandaşlarımızın coronaya yakalanıp yakalanmadığını tetkik etti. Uçaklar Türkiye’deki havaalanlarına inmeden önce hem umrecilerin coronaya ilişkin ilk sağlık kontrelleri tamamlanmış hem de tüm umreciler sağlık taramasından geçirilmiş oldu. Böylece tüm vatandaşlarımızın kontrollerinin yapılmasını sağladıktan sonra da 14 gün karantina sürecine ilişkin umrecileri bilgilendirdik, defaatle uyardık. Türkiye’ye dönenlerin tamamını denetleme imkanımız elbette yoktu; evlerinde kalmalarını söylediğimiz vatandaşlarımızın 14 gün karantinada olup olmadıklarını kontrol edemezdik. Şunu hatırlatmak isterim ki; biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirdik. Bu konuda kendimizi ifade etmeye çalıştık ancak ülkemizde corona virüsünün yayılma sebeplerinin başında umreciler sayıldı, bu da hem bizi hem de bu süreçte umreden dönmüş olan vatandaşlarımızı rencide etti…”  

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, Haberturk.com’daki köşe yazısında Koronavirüs hastalığının Türkiye’de de görülmesiyle birlikte Diyanet’in aldığı tedbirleri ve Ramazan Ayı ile alakalı bir çalışmalarının olup olmadığını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a sordu.

Konuyla ilgili bir istişare toplantısı gerçekleştireceklerini ancak Ramazan Ayı boyunca camilerde teravih namazlarının kılınmayacağını söyledi. Bağışıklık sistemi düşük olanların ve zaten hasta bireylerin oruç tutmayabileceklerini iletti. Covid-19 ile ilgili de ramazan öncesi bir istişare toplantısı yapacaklarını ve bu konudaki kararlarını önümüzdeki günlerde açıklayacaklarını söyledi.

Başkan Ali Erbaş, umreciler konusunda da benimle paylaşmak istediği bazı hususlar olduğunu ifade etti.

“Suudi Arabistan’da hiçbir vaka yokken bile biz 27 Şubat tarihinde umreye gidecek yeni kafileleri durdurduk ve umreye gitmek üzere havaalanlarına gelmiş bulunan 3 bin kişiyi havaalanlarından evlerine geri gönderdik böylece bu tarihten itibaren S.Arabistan’a umre ziyareti için çıkışları engellemiş olduk. 28 Şubattan itibaren de Mekke ve Medine’ye uçakla birlikte Sağlık Bakanlığı sağlık personeli gönderip oradaki bütün vatandaşlarımızın coronaya yakalanıp yakalanmadığını tetkik etti. Uçaklar Türkiye’deki havaalanlarına inmeden önce hem umrecilerin coronaya ilişkin ilk sağlık kontrelleri tamamlanmış hem de tüm umreciler sağlık taramasından geçirilmiş oldu. Böylece tüm vatandaşlarımızın kontrollerinin yapılmasını sağladıktan sonra da 14 gün karantina sürecine ilişkin umrecileri bilgilendirdik, defaatle uyardık. Türkiye’ye dönenlerin tamamını denetleme imkanımız elbette yoktu; evlerinde kalmalarını söylediğimiz vatandaşlarımızın 14 gün karantinada olup olmadıklarını kontrol edemezdik. Şunu hatırlatmak isterim ki; biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirdik. Bu konuda kendimizi ifade etmeye çalıştık ancak ülkemizde corona virüsünün yayılma sebeplerinin başında umreciler sayıldı, bu da hem bizi hem de bu süreçte umreden dönmüş olan vatandaşlarımızı rencide etti…”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.