Uluslararası Uzay İstasyonu 'ISS' Çaycuma'dan görüntülendi!

GÜNDEM 04.06.2020 - 11:59, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 1644+ kez okundu.
 

Uluslararası Uzay İstasyonu 'ISS' Çaycuma'dan görüntülendi!

Alçak dünya yörüngesine yerleştirilmiş olan kısa adı ISS Uluslararası Uzay İstasyonu ilk kez Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinden sabah saat 04.05'de görüntülendi. Görüntüleme cep telefonu uygulaması olan ISS Detector isimli programda da canlı şekilde yer aldı.   Uluslararası Uzay İstasyonu programı, beş katılımcı uzay kuruluşu tarafından oluşturulmuş ortak bir projedir, bu kuruluşlar ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı'ndan oluşuyor. İstasyon, Rus Yörünge Bölümü ve Amerika Birleşik Devletleri Yörünge Bölümü olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. İstasyonun yörünge yüksekliği 330 km. ilâ 435 km. arasında değişiyor. İstasyon zamanla azalan irtifasını arttırmak için Zvezda modülünün motorlarını veya ziyaretçi uzay araçlarını kullanır. Bir günde Dünya çevresinde 15,5 tur atar.   Şu an projeye destek vermekte olan ve 2020 yılına kadar projeye destek vereceklerini açıklayan Rusya, Almanya, Fransa, Japonya ve Kanada gibi ülkelerin bu uzatmalı bütçeye katkı yapıp yapmayacakları henüz belirsizdir. Rusya Federal Uzay Ajansı, Uluslararası Uzay İstasyonu emekliye ayrılmadan önce istasyonu kullanarak, OPSEK adında yeni bir istasyon yapılması için teklif vermiştir. UUİ, bugüne kadar inşa edilen, içerisinde personel barındıran dokuzuncu istasyondur. İstasyonun içinde 3 adet kozmonot görev alıyor.    Ayrıca geçtiğimiz günlerde Amerika Nasa Uzay Araştırma merkezinden fırlatılan ve özel bir şirketin üstlendiği Falcon Dragon-Crew Demo-2 adlı Spacex roketinde bulunan 2 astranot ise ISS'de görev yapan 3 kozmonotla yörüngede birlşerek çalışmalarına başladı. Bu rokette olan 2 astranot 16 hafta uzayda araştırmalar yapacak.  Türkiye saati ile sabah 04.05'de görülen ISS istasyonu yaklaşık 20 dakika Çaycuma  semalarında ilk kez cep telefonuyla görüntülendi. Görüntüleme ISS Detector isimli uygulama da da canlı olarak yer aldı. 

Alçak dünya yörüngesine yerleştirilmiş olan kısa adı ISS Uluslararası Uzay İstasyonu ilk kez Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinden sabah saat 04.05'de görüntülendi. Görüntüleme cep telefonu uygulaması olan ISS Detector isimli programda da canlı şekilde yer aldı.

 

Uluslararası Uzay İstasyonu programı, beş katılımcı uzay kuruluşu tarafından oluşturulmuş ortak bir projedir, bu kuruluşlar ABD Ulusal Havacılık ve Uzay DairesiRusya Federal Uzay AjansıJaponya Uzay Araştırma AjansıAvrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı'ndan oluşuyor. İstasyon, Rus Yörünge Bölümü ve Amerika Birleşik Devletleri Yörünge Bölümü olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır. İstasyonun yörünge yüksekliği 330 km. ilâ 435 km. arasında değişiyor. İstasyon zamanla azalan irtifasını arttırmak için Zvezda modülünün motorlarını veya ziyaretçi uzay araçlarını kullanır. Bir günde Dünya çevresinde 15,5 tur atar.

 

Şu an projeye destek vermekte olan ve 2020 yılına kadar projeye destek vereceklerini açıklayan Rusya, Almanya, Fransa, Japonya ve Kanada gibi ülkelerin bu uzatmalı bütçeye katkı yapıp yapmayacakları henüz belirsizdir. Rusya Federal Uzay Ajansı, Uluslararası Uzay İstasyonu emekliye ayrılmadan önce istasyonu kullanarak, OPSEK adında yeni bir istasyon yapılması için teklif vermiştir. UUİ, bugüne kadar inşa edilen, içerisinde personel barındıran dokuzuncu istasyondur. İstasyonun içinde 3 adet kozmonot görev alıyor. 

 

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Amerika Nasa Uzay Araştırma merkezinden fırlatılan ve özel bir şirketin üstlendiği Falcon Dragon-Crew Demo-2 adlı Spacex roketinde bulunan 2 astranot ise ISS'de görev yapan 3 kozmonotla yörüngede birlşerek çalışmalarına başladı. Bu rokette olan 2 astranot 16 hafta uzayda araştırmalar yapacak.  Türkiye saati ile sabah 04.05'de görülen ISS istasyonu yaklaşık 20 dakika Çaycuma  semalarında ilk kez cep telefonuyla görüntülendi. Görüntüleme ISS Detector isimli uygulama da da canlı olarak yer aldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.