Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’de ilk keşfine çıkıyor.

GÜNDEM 02.01.2022 - 23:19, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 1785+ kez okundu.
 

Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’de ilk keşfine çıkıyor.

Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’de ilk keşfine çıkıyor.     Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: “Yurdumuzun dört bir köşesinde Karadeniz gazı kullanılır hale gelecek. Hem halkımız kazanacak, hem devletimiz kazanacak"      “O tarih itibarıyla (2026 itibarıyla da maksimum üretim seviyesine ulaşmayı hedefi) baktığımızda Türkiye'de kullanılan gazın üçte birini bu bölgeden üretir hale geleceğiz. Türkiye'de konutlarda tüketilecek gazın tamamını Karadeniz'den üretme imkanına kavuşacağız 25 yıl süreyle.”     Çalışmalarda yerlilik ön planda “Neredeyse yüzde 65-70'ler seviyesinde yerli insan kaynağımızı buralarda çalıştırmış oluyoruz. Yerli ekipman konusunda da ciddi girişimlerimiz var. Mühendislik çalışmalarında tecrübe kazanmış oluyoruz."     Fatih Dönmez, Karadeniz gazının karaya çıkartılacağı işleme tesisin yer alacağı  Zonguldak`ın Çaycuma İlçesi, Filyos’da, Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bu gazı buradan yakmış olacağız, Hizmete alacağız. Sonra da ulusal iletim sistemimize bağlamak suretiyle artık yurdumuzun dört bir köşesinde Karadeniz gazı kullanılır hale gelecek.      


Yavuz Sondaj Gemisi Karadeniz’de ilk keşfine çıkıyor.

 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez: “Yurdumuzun dört bir köşesinde Karadeniz gazı kullanılır hale gelecek. Hem halkımız kazanacak, hem devletimiz kazanacak" 

 

 

“O tarih itibarıyla (2026 itibarıyla da maksimum üretim seviyesine ulaşmayı hedefi) baktığımızda Türkiye'de kullanılan gazın üçte birini bu bölgeden üretir hale geleceğiz. Türkiye'de konutlarda tüketilecek gazın tamamını Karadeniz'den üretme imkanına kavuşacağız 25 yıl süreyle.”

 

 

Çalışmalarda yerlilik ön planda “Neredeyse yüzde 65-70'ler seviyesinde yerli insan kaynağımızı buralarda çalıştırmış oluyoruz. Yerli ekipman konusunda da ciddi girişimlerimiz var. Mühendislik çalışmalarında tecrübe kazanmış oluyoruz."

 

 

Fatih Dönmez, Karadeniz gazının karaya çıkartılacağı işleme tesisin yer alacağı  Zonguldak`ın Çaycuma İlçesi, Filyos’da, Önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde bu gazı buradan yakmış olacağız, Hizmete alacağız. Sonra da ulusal iletim sistemimize bağlamak suretiyle artık yurdumuzun dört bir köşesinde Karadeniz gazı kullanılır hale gelecek.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.