ZBEÜ’den yeni lisansüstü programlar

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.09.2022 - 16:00, Güncelleme: 02.09.2022 - 15:21 1206+ kez okundu.
 

ZBEÜ’den yeni lisansüstü programlar

ZBEÜ’den yeni lisansüstü programlar
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, gelişme hedeflerine uygun olarak Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde üç yeni lisansüstü program açtı.Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından sunulan tekliflerin Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında kabul edilmesiyle Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, Finans ve Bankacılık Tezli Yüksek Lisans Programı, Finans ve Bankacılık II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile Temel İslam Bilimleri II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılması karara bağlandı. Bu sayede yeni açılan lisansüstü programlarla birlikte Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki program sayısı 25 Tezli Yüksek Lisans, 10 Doktora ve 19 Tezsiz Yüksek Lisans Programı oldu.‘Üniversitemizde lisansüstü eğitim çeşitliliği artacak’Yeni açılan lisansüstü programlarla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, lisansüstü programlar sayesinde Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılama noktasında üzerlerine düşen katkıyı artırarak sunmayı hedeflediklerini söyledi. Yeni yüksek lisans programlarının lisansüstü eğitim çeşitliliğini, kalitesini ve kaliteli eğitime ulaşabilen öğrenci sayısını artıracağını vurgulayan Rektör Özölçer, bugüne kadar on binden fazla öğrenciye lisansüstü eğitim imkanı sunduklarını ve önümüzdeki süreçte lisansüstü eğitime yönelik girişimlerin hız kesmeden devam etmesiyle hem program sayısının hem de öğrenci sayısının artırmaya devam edeceğini belirtti.Rektör Özölçer, gelişme hedeflerine katkıda bulunarak üç yeni lisansüstü programın üniversiteye kazandırılmasında emeği geçenlere ve Yükseköğretim Kurulu’na teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
ZBEÜ’den yeni lisansüstü programlar
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, gelişme hedeflerine uygun olarak Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde üç yeni lisansüstü program açtı.
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü tarafından sunulan tekliflerin Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında kabul edilmesiyle Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde, Finans ve Bankacılık Tezli Yüksek Lisans Programı, Finans ve Bankacılık II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile Temel İslam Bilimleri II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı açılması karara bağlandı. Bu sayede yeni açılan lisansüstü programlarla birlikte Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesindeki program sayısı 25 Tezli Yüksek Lisans, 10 Doktora ve 19 Tezsiz Yüksek Lisans Programı oldu.
‘Üniversitemizde lisansüstü eğitim çeşitliliği artacak’
Yeni açılan lisansüstü programlarla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, lisansüstü programlar sayesinde Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılama noktasında üzerlerine düşen katkıyı artırarak sunmayı hedeflediklerini söyledi. Yeni yüksek lisans programlarının lisansüstü eğitim çeşitliliğini, kalitesini ve kaliteli eğitime ulaşabilen öğrenci sayısını artıracağını vurgulayan Rektör Özölçer, bugüne kadar on binden fazla öğrenciye lisansüstü eğitim imkanı sunduklarını ve önümüzdeki süreçte lisansüstü eğitime yönelik girişimlerin hız kesmeden devam etmesiyle hem program sayısının hem de öğrenci sayısının artırmaya devam edeceğini belirtti.
Rektör Özölçer, gelişme hedeflerine katkıda bulunarak üç yeni lisansüstü programın üniversiteye kazandırılmasında emeği geçenlere ve Yükseköğretim Kurulu’na teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.