Çaycumadaki cinayet zanlıları baba oğul yakalandı

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.09.2020 - 18:59, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 1639+ kez okundu.
 

Çaycumadaki cinayet zanlıları baba oğul yakalandı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Nebioğlu beldesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde öldürüldükten sonra toprağa gömülen iki akrabanın katil zanlısı baba ve oğul yakalandı.   22 Temmuz'da ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu inşaat işçisi Salim Çatma ve amcasının oğlu Soner Çatma'nın cansız bedenleri ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulunmuştu. ebioğlu beldesi Yeşilyurt Mahallesi'ne 17 Temmuz günü çalışmak için giden ve bir daha haber alınamayan Salim Çatma ve amcasının oğlu Soner Çatma'nın cenazeleri defnedilmişti. Şüpheli olarak değerlendirilen S.A., babası İ.A. ve M.G.'nin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda cinayete ilişkin iz ve emarelere rastlanılması üzerine İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, JASAT, Olay Yeri İnceleme, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı, Perşembe Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin kapsamlı çalışması sonucunda iki akrabanın silahla öldürüldüğü tespit edilmişti. S.A.'nın cinayetin ardından İ.T.A. ve F.Ç. ile birlikte cansız bedenleri traktör ile ormanlık alana götürerek gömdüğü tespit edilmişti. Ayrıca S.A. ve babası İ.A.'nın ektiği 157 kök kenevir bitkisi ile 2 kilogram bonzai tabir edilen uyuşturucu maddesi ele geçirilmişti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 adet 9 mm tabanca, tabancaya ait 36 adet 9 mm fişek ile S.A. ve babası İ.A. isimli şüphelilere ait bin 410 adet extacy uyuşturucu hap, 40 gram metamfetamin ve 2 adet ruhsatsız av tüfeğini de zanlıların sakladığı topraktan çıkartmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler M.G, S.N.A, D.A, F.Ç, Y.E., S.K ve R.G., 26 Temmuz tarihinde Çaycuma Adliyesine çıkarılmıştı. Adliyeye çıkartılan 7 kişiden 3'ü tutuklanmış, 4'ü asli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.   22 Temmuz'dan bu yana aranan katil zanlısı baba oğul ve onlara yardım eden Erkan Ö. de jandarmanın teknik takibi sonucu yakalandı. Yakalanan S.A., babası İ.A. ve Erkan Ö., 3 gün süren sorgularının ardından çelik yelek giydirilerek Çaycuma Adliyesine getirildi. Ölenlerin yakınları katil zanlılarının geldiğini görünce sözlü saldırıda bulundu. Jandarma müdahalede bulunarak olayı kontrol altına aldı.   Öte yandan, geçen yıl Haziran ayında Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olduğu öğrenilen 22 bin kök Hint keneviri ele geçirmiş, İ.A., oğlu S.A., E.Ö. ve S.K. isimli zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, bir süre sonra da serbest bırakılmıştı.  

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesi Nebioğlu beldesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde öldürüldükten sonra toprağa gömülen iki akrabanın katil zanlısı baba ve oğul yakalandı.

 

22 Temmuz'da ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu inşaat işçisi Salim Çatma ve amcasının oğlu Soner Çatma'nın cansız bedenleri ormanlık alanda toprağa gömülü halde bulunmuştu. ebioğlu beldesi Yeşilyurt Mahallesi'ne 17 Temmuz günü çalışmak için giden ve bir daha haber alınamayan Salim Çatma ve amcasının oğlu Soner Çatma'nın cenazeleri defnedilmişti. Şüpheli olarak değerlendirilen S.A., babası İ.A. ve M.G.'nin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda cinayete ilişkin iz ve emarelere rastlanılması üzerine İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, JASAT, Olay Yeri İnceleme, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı, Perşembe Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin kapsamlı çalışması sonucunda iki akrabanın silahla öldürüldüğü tespit edilmişti. S.A.'nın cinayetin ardından İ.T.A. ve F.Ç. ile birlikte cansız bedenleri traktör ile ormanlık alana götürerek gömdüğü tespit edilmişti. Ayrıca S.A. ve babası İ.A.'nın ektiği 157 kök kenevir bitkisi ile 2 kilogram bonzai tabir edilen uyuşturucu maddesi ele geçirilmişti. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, olayda kullanıldığı değerlendirilen 1 adet 9 mm tabanca, tabancaya ait 36 adet 9 mm fişek ile S.A. ve babası İ.A. isimli şüphelilere ait bin 410 adet extacy uyuşturucu hap, 40 gram metamfetamin ve 2 adet ruhsatsız av tüfeğini de zanlıların sakladığı topraktan çıkartmıştı. Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheliler M.G, S.N.A, D.A, F.Ç, Y.E., S.K ve R.G., 26 Temmuz tarihinde Çaycuma Adliyesine çıkarılmıştı. Adliyeye çıkartılan 7 kişiden 3'ü tutuklanmış, 4'ü asli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

22 Temmuz'dan bu yana aranan katil zanlısı baba oğul ve onlara yardım eden Erkan Ö. de jandarmanın teknik takibi sonucu yakalandı. Yakalanan S.A., babası İ.A. ve Erkan Ö., 3 gün süren sorgularının ardından çelik yelek giydirilerek Çaycuma Adliyesine getirildi. Ölenlerin yakınları katil zanlılarının geldiğini görünce sözlü saldırıda bulundu. Jandarma müdahalede bulunarak olayı kontrol altına aldı.

 

Öte yandan, geçen yıl Haziran ayında Çaycuma İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olduğu öğrenilen 22 bin kök Hint keneviri ele geçirmiş, İ.A., oğlu S.A., E.Ö. ve S.K. isimli zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, bir süre sonra da serbest bırakılmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.