Dereli: 'Ambalaj atıklarımızı ayıralım, geleceğe değer katalım'

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.06.2020 - 18:16, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 1755+ kez okundu.
 

Dereli: 'Ambalaj atıklarımızı ayıralım, geleceğe değer katalım'

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Kent Konseyi Sağlık ve Çevre Çağrı Çalışma grubu vatandaşlara çağrıda bulundu.   Kent Konseyi Kent Sağlık ve Çevre Çağrı Çalışma grubu topluluğa şu şekilde seslendi; "Ambalaj atıkları kağıt, karton, cam, metal, plastik, kompozit (Süt, meyve suları vb. içecek kutuları) çöp değil. Geri dönüştürülmesi ile doğal kaynaklarımız ve çevremiz korunur, enerji tasarrufu sağlanır, çöp yığınları azalır, küresel ısınma yavaşlar, iş olanağı sağlar, ülke ekonomisine ve geleceğimize değer katar. İnsan olarak yaşadığımız süreçte doğayı ve çevreyi korumaya ve ekonomiye değer katmaya daha çok ihtiyacımız var. Yarınları kurtarmaya bugünden başlamamız gerekiyor. Bu nedenlerle ev ve işyerlerimizde ambalaj atıklarını evsel atıklardan ayıralım, ayrı bir torbaya koyarak varsa apartmanlarımızdaki iç mekân kutularına yoksa site ve mahallelerimizde bulunan atık kafeslerine bırakalım. Ayrıca ambalaj atıklarını ayırma konusunda yaptığımız doğru ve güzel uygulamaların fotoğraf ve videolarını #AmbalajAtıklarımıAyırıyorum, #GeleceğeDeğerKatıyorum, #TemizBirÇaycumaİçin, #ÇaycumaKentKonseyi, #Çaycuma etiketlerini kullanarak sosyal medya kanallarında paylaşalım. Çaycuma Belediyesinin uyguladığı ambalaj atıklarını ayrı toplama ve ayrıştırma projesine destek olalım. Geleceğe değer katalım" dedi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Kent Konseyi Sağlık ve Çevre Çağrı Çalışma grubu vatandaşlara çağrıda bulundu.

 

Kent Konseyi Kent Sağlık ve Çevre Çağrı Çalışma grubu topluluğa şu şekilde seslendi; "Ambalaj atıkları kağıt, karton, cam, metal, plastik, kompozit (Süt, meyve suları vb. içecek kutuları) çöp değil. Geri dönüştürülmesi ile doğal kaynaklarımız ve çevremiz korunur, enerji tasarrufu sağlanır, çöp yığınları azalır, küresel ısınma yavaşlar, iş olanağı sağlar, ülke ekonomisine ve geleceğimize değer katar. İnsan olarak yaşadığımız süreçte doğayı ve çevreyi korumaya ve ekonomiye değer katmaya daha çok ihtiyacımız var. Yarınları kurtarmaya bugünden başlamamız gerekiyor. Bu nedenlerle ev ve işyerlerimizde ambalaj atıklarını evsel atıklardan ayıralım, ayrı bir torbaya koyarak varsa apartmanlarımızdaki iç mekân kutularına yoksa site ve mahallelerimizde bulunan atık kafeslerine bırakalım. Ayrıca ambalaj atıklarını ayırma konusunda yaptığımız doğru ve güzel uygulamaların fotoğraf ve videolarını #AmbalajAtıklarımıAyırıyorum, #GeleceğeDeğerKatıyorum, #TemizBirÇaycumaİçin, #ÇaycumaKentKonseyi, #Çaycuma etiketlerini kullanarak sosyal medya kanallarında paylaşalım. Çaycuma Belediyesinin uyguladığı ambalaj atıklarını ayrı toplama ve ayrıştırma projesine destek olalım. Geleceğe değer katalım" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.