Kaçak Su ile mücadele.

GÜNDEM 08.06.2021 - 11:13, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 1732+ kez okundu.
 

Kaçak Su ile mücadele.

Kaçak Su ile mücadele.     Zonguldak,ın, Gökçebey İlçesi Köylerinde kaçak su kullanımını önleme çalışmalarına yapılarıda İl Özel İdaresi ve KÖYDES Projesi kapsamında başlandı.     Zonguldak, Gökçebey, İlçe, İl Özel İdare müdürü İzzet TURPÇU  tarafından Vadi Çaycuma Haber haber sitemize verdiği röportajda.     Zonguldak, Gökçebey İlçesi Köylerinde kaçak su kullanımını önlenmesi için başlattıklarını çalışmalar doğrultusunda pilot bölge uygulaması neticesinde güzel sonuçlar alındığı belirtti.     Projeye, Aktarla Köyü Muhtarlığınca sahada bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalarda köy muhtarlığınca tüm mahalleler bazında aylık olarak 3000 ton civarında su basıldığı fakat su sayaçlarının okunması neticesinde 1000 ton su sayaçlardan geçtiği bununda üçte iki kayıp olduğunun tespiti neticesinde, kaçak suyun kullanımının önlenmesi için çalışmalar başlatıldı.     İçme suyu tesisi denildiğinde, İçme ve kullanma suyunun temin edildiği yer ile tüketime verildiği yer arasında kalan ve suyun nakli ile depolanmasını sağlayan yapıları Zonguldak, Gökçebey İlçesi ve Köylerinde KÖYDES Projesi kapsamında yapılarak köy muhtarlarına tesliminin yapıldığını, hizmete sunulan içme suyu tesislerinin yapılış amacına uygun olarak işletilmesi, bakımı, onarımı ve korunmasından köy muhtarlıklarının sorumluluğunda olduğunu, fakat yaz aylarında bazı köylerde su sıkıntısının görüldüğünü,  pilot bölge uygulaması kapsamında bina içinde bulunan su sayaçlarının bina yol girişine çıkartılarak kutu içinde muafaza altına alındığını, muhafaza altına alınan kutuların anahtarlarının da köy muhtarında kaldığını ve bu sayede bina içinde yapılan kaçak tesisatlar bertaraf edildiği görüldü.      Buna göre, Pilot uygulamasının neticesinin  olumlu yansıması  kaçak su önlenmesine ilişkin çalışmaları tüm köylerde uygulamaya konacağını  belirten, Gökçebey İlçe İl Özel İdare Müdürü İzzet TURPÇU`cu  Bu konuda Muhtarların yanında olacağıda belirtildi.       (Haber-Foto) Durdu AYTEKİN      


Kaçak Su ile mücadele.

 

 

Zonguldak,ın, Gökçebey İlçesi Köylerinde kaçak su kullanımını önleme çalışmalarına yapılarıda İl Özel İdaresi ve KÖYDES Projesi kapsamında başlandı.

 

 

Zonguldak, Gökçebey, İlçe, İl Özel İdare müdürü İzzet TURPÇU  tarafından Vadi Çaycuma Haber haber sitemize verdiği röportajda.

 

 

Zonguldak, Gökçebey İlçesi Köylerinde kaçak su kullanımını önlenmesi için başlattıklarını çalışmalar doğrultusunda pilot bölge uygulaması neticesinde güzel sonuçlar alındığı belirtti.

 

 

Projeye, Aktarla Köyü Muhtarlığınca sahada bir çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalarda köy muhtarlığınca tüm mahalleler bazında aylık olarak 3000 ton civarında su basıldığı fakat su sayaçlarının okunması neticesinde 1000 ton su sayaçlardan geçtiği bununda üçte iki kayıp olduğunun tespiti neticesinde, kaçak suyun kullanımının önlenmesi için çalışmalar başlatıldı.

 

 

İçme suyu tesisi denildiğinde, İçme ve kullanma suyunun temin edildiği yer ile tüketime verildiği yer arasında kalan ve suyun nakli ile depolanmasını sağlayan yapıları Zonguldak, Gökçebey İlçesi ve Köylerinde KÖYDES Projesi kapsamında yapılarak köy muhtarlarına tesliminin yapıldığını, hizmete sunulan içme suyu tesislerinin yapılış amacına uygun olarak işletilmesi, bakımı, onarımı ve korunmasından köy muhtarlıklarının sorumluluğunda olduğunu, fakat yaz aylarında bazı köylerde su sıkıntısının görüldüğünü,  pilot bölge uygulaması kapsamında bina içinde bulunan su sayaçlarının bina yol girişine çıkartılarak kutu içinde muafaza altına alındığını, muhafaza altına alınan kutuların anahtarlarının da köy muhtarında kaldığını ve bu sayede bina içinde yapılan kaçak tesisatlar bertaraf edildiği görüldü. 

 

 

Buna göre, Pilot uygulamasının neticesinin  olumlu yansıması  kaçak su önlenmesine ilişkin çalışmaları tüm köylerde uygulamaya konacağını  belirten, Gökçebey İlçe İl Özel İdare Müdürü İzzet TURPÇU`cu  Bu konuda Muhtarların yanında olacağıda belirtildi.

 

 

 

(Haber-Foto) Durdu AYTEKİN

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.