Odun ateşi tutkusu kaşif yaptı

GÜNDEM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.06.2020 - 16:27, Güncelleme: 08.06.2022 - 14:10 2054+ kez okundu.
 

Odun ateşi tutkusu kaşif yaptı

Zonguldak'ta yaşayan 40 yaşındaki Hasan Basri Yavuzarslan, internette gördüğü kamp sobasının birebir aynısını imal etti. Yavuzarslan'ın odun ateşi tutkusu nedeniyle imal ettiği kamp sobası için çevresinden adeta sipariş yağdı.   Kilimli ilçesinde yaşayan iki çocuk babası 40 yaşındaki Hasan Basri Yavuzarslan, odun ateşi tutkusu nedeniyle yeni bir şeyler öğrenmek için internette gezinmeye başladı. Japonların geliştirdiği kamp sobasını fark eden Yavuzarslan, sobanın birebir aynısını yapmayı başardı. Odunla yaktığı mini sobanın kullanışlı olduğunu gören çevresi ise Yavuzarslan'a adeta sipariş yağdırdı. Sobanın prototipini yapmayı başaran Yavuzarslan, siparişler nedeniyle üretime geçmeye başlayacağını aktardı. Yavuzarslan, "İnternette gezinirken Japonlar yapmış. Gördüm, ilgimi çekti. Ben de yapmayı başardım. Yaptıktan sonra da herkes sipariş vermeye başladı. Yavaş yavaş imalatını yapacağım. Türkiye'de şu an yapanı görmedim. Ama yavaş yavaş gelir. Pikniğe, denize gidenler için semaver gibi. Bu onlardan daha masrafsız. Çevreye de çok fazla duman yaymıyor. Biraz daha farklı şeyler düşünüyorum. Çay demlenebilir, yemek yapılabilir. Tüpe gerek kalmayacak. Kibrit, kağıt ve oduna ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Zonguldak'ta yaşayan 40 yaşındaki Hasan Basri Yavuzarslan, internette gördüğü kamp sobasının birebir aynısını imal etti. Yavuzarslan'ın odun ateşi tutkusu nedeniyle imal ettiği kamp sobası için çevresinden adeta sipariş yağdı.

 

Kilimli ilçesinde yaşayan iki çocuk babası 40 yaşındaki Hasan Basri Yavuzarslan, odun ateşi tutkusu nedeniyle yeni bir şeyler öğrenmek için internette gezinmeye başladı. Japonların geliştirdiği kamp sobasını fark eden Yavuzarslan, sobanın birebir aynısını yapmayı başardı. Odunla yaktığı mini sobanın kullanışlı olduğunu gören çevresi ise Yavuzarslan'a adeta sipariş yağdırdı. Sobanın prototipini yapmayı başaran Yavuzarslan, siparişler nedeniyle üretime geçmeye başlayacağını aktardı.

Yavuzarslan, "İnternette gezinirken Japonlar yapmış. Gördüm, ilgimi çekti. Ben de yapmayı başardım. Yaptıktan sonra da herkes sipariş vermeye başladı. Yavaş yavaş imalatını yapacağım. Türkiye'de şu an yapanı görmedim. Ama yavaş yavaş gelir. Pikniğe, denize gidenler için semaver gibi. Bu onlardan daha masrafsız. Çevreye de çok fazla duman yaymıyor. Biraz daha farklı şeyler düşünüyorum. Çay demlenebilir, yemek yapılabilir. Tüpe gerek kalmayacak. Kibrit, kağıt ve oduna ihtiyaç var" şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve vadicaycuma.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.